Over Blue Marlins

Blue Marlins is een wedstrijdzwemvereniging voor recreanten tot topsporters. Blue Marlins is actief in de regio Den Haag en in de regio Rotterdam met in beide steden een KNZB opleidingscentrum.

Bij Blue Marlins kun je in Rotterdam of Den Haag wedstrijdzwemmen op topniveau. Wij zijn een door de KNZB erkend opleidingscentrum (OC) zwemmen. Je zwemt in Den Haag en in Rotterdam in een 50-meterbad. In Den Haag zwemmen wij in het Hofbad (50 meter). In Rotterdam zwemmen wij in het Zwemcentrum op Rotterdam Zuid (50 meter), in het Van Maanenbad en in zwembad Overschie.


Sinds 1-8-2020 zijn de startgemeenschappen The Hague Swimming en Rotterdam Swimming samen verder gegaan onder één naam, Blue Marlins. Deze internationale naam bedacht door onze leden tijdens brainstormsessies en de logo geïnspireerd door grote Amerikaanse sportclubs geeft fantastisch weer wat we willen uitstralen. Een ambitieuze vereniging, met een KNZB opleidingscentrum in Den Haag en een 50 meter bad in Rotterdam en Den Haag. Al een aantal jaar actief in de top van Nederland en met deze vernieuwde en eensgezinde uitstraling gaan wij op weg naar nog meer succes.


Blue Marlins biedt plek voor ieder type wedstrijdzwemmer. Van de supertalenten die meedoen in de (inter)nationale top tot de recreatieve zwemmers, van masters tot de allerjongsten, die net hun B-diploma hebben en instromen in onze eigen Blue Marlins Swim Academy. En alles onder leiding van een enthousiast en professioneel trainersteam.