Programmainformatie Uniek Sporten

Zwemmen is een hele toegankelijke sport waarbij je je in het water op verschillende manieren voort kunt bewegen. De schoolslag is misschien wel de bekendste slag in het water maar er zijn vele andere slagen die je kunt doen zoals bijvoorbeeld de borstcrawl, vlinderslag of rugslag.

Zwemmen kan elk niveau en is een geschikte sport voor vele uiteenlopende beperkingen. Heb je een zware lichamelijke beperking? In het water voel je geen zwaartekracht en daardoor kun je je vrijer bewegen. Zwemmen is erg goed voor je spieren en voor je conditie, daarnaast kan het ook een therapeutische werking hebben.

Leerdoelstellingen

Centrale doelstelling in de ´uniek zwemmen´ programma is het laten bewegen met plezier voor iedereen. Daarnaast werken we aan de technisch vaardigheden voor het wedstrijdzwemmen. De basis voor het wedstrijdzwemmen wordt aangeleerd.
Wij doen dit met de filosofie: “Eerst goed, dan snel!” Plezier en vaardigheden staan centraal in plaats van winnen en succes. Wat gaat goed? En wat kan beter?


  • Techniek van de zwemslagen leren/verbeteren
  • Keerpunten, start en finish leren/verbeteren
  • Leren van wedstrijdvaardigheden
  • Verbeteren teamvaardigheden

Trainingen

Er is keuze om 1 of 2 keer per week te zwemmen, op een van de volgende momenten (indien er plek is).

  • Woensdag 18.30 – 19.30: Zwemcentrum Rotterdam
  • Vrijdag 19.00 – 20.00: Zwemcentrum Rotterdam
  • Donderdag 17.15 – 18.15: Hofbad (warme bad)

Begeleiding

Blue Marlins is van mening dat iedereen moet kunnen (blijven) zwemmen. De begeleiding van het uniek zwemmen programma staat onder leiding van gediplomeerde zwemtrainers. Ook wordt er gewerkt in kleine groepen (maximaal 1 op 6). Onze trainers hebben echter niet altijd verstand van alle verschillende beperkingen die er zijn. Daarom kunnen wij vragen om te helpen in de begeleiding gedurende de zwemtraining.

Wedstrijden

Voor de Uniek Sporten groep is er geen vooraf vastgetseklde wedstridjkalender. In overleg met jouw coach zal worden besproken of je deel wilt nemen aan wedstrijden en welke wedstrijden uit jouw leeftijdcategorie beschikbaar zijn.

Meer informatie?

Neem dan contact met ons op via info@blue-marlins.nl.

Contributie

1x per week: € 49,50 p/m
2x per week: € 69,50 p/m

De maand augustus rekenen wij geen contributie wegens de zomervakantie.

Op het lidmaatschap bij Blue Marlins zijn eenmalige inschrijfkosten en een jaarlijkse KNZB-fee van toepassing.

Proeftraining

Zwem je nog niet bij Blue Marlins, maar wil je graag een keertje meezwemmen om te kijken of het wedstrijdzwemmen iets voor jou is? Plan dan een gratis proefles in via onderstaande knop!