Topsport

 

Binnen Blue Marlins bestaat een goede en intensieve samenwerking met de KNZB, de Koninklijke Nederlandse Zwembond. Met behulp van deze samenwerking kunnen we onze Blue Marlins nóg beter begeleiden in hun positie als topsporter. 
 
Het Pre-OC programma is voor ambitieuze sporters die meer willen, zij kunnen een aantal keer per jaar of wekelijks trainen onder leiding van een KNZB Talentcoach. Het OC Zwemmen is voor gemotiveerde sporters met ambitie en groeimogelijkheden. Beide programma’s zijn op voordracht van jouw eigen club-coach.


Via het Blue Marlins gasttraject kan je als sporter van een andere vereniging trainen bij Blue Marlins voor nét dat extra zetje. Deelname aan het gasttraject is voor iedereen mogelijk.

De speerpunten van onze topsport trajecten

Grote ambitie voor de zwemsport.

Trainen volgens het KNZB-sportmodel.

Begeleiding door een KNZB Talentcoach.

Trajecten

Het Pre-OC programma stimuleert de ontwikkeling van talentvolle en ambitieuze junioren zwemmers op een positieve wijze. Ambitieuze sporters kunnen op voordracht van hun coach een aantal keer per jaar onder leiding van een bondscoach trainen. Dit is minimaal vier keer per jaar, maar ook wekelijks trainen in 50m-bad is één van de mogelijkheden.
 
Het KNZB Opleidingscentrum Zwemmen is voor gemotiveerde sporters met ambitie en groeimogelijkheden, met het juiste prestatiegedrag die richting EJK/EYOF-niveau samenbrengen en trainen in een lerende en inspirerende omgeving. In dit programma zwemmen de beste sporters, en geven de beste coaches training, is er een topsportleefstijl en een juiste cultuur. In Nederland zijn er 5 unieke opleidingscentra (Rotterdam, Hengelo, Eindhoven, Den Haag en Amsterdam) waar sporters onder de beste omstandigheden kunnen ontwikkelen.
 
In het Blue Marlins Gasttraject kan je als lid van een andere vereniging meetrainen met de Blue Marlins trainingen. Hiervoor hoef je niet van club te wisselen, maar zwem je bij ons mee als gast. De belangrijkste doelstelling van het gast traject is om jouw als sporter nét dat extra zetje te geven wat nodig om jouw ambities waar te kunnen maken. Dit kan zijn op het gebied van begeleiding of het maken van de nodige trainingsuren. Soms kan deze aanvulling ook precies genoeg zijn zodat jij bij je huidige club kan blijven zwemmen.

Over het programma

Blue Marlins is aanbieder van het Pre-OC programma en is een erkend KNZB Opleidingscentrum Zwemmen in Den Haag en Rotterdam. Beide programma’s zijn beschikbaar voor zowel Blue Marlins zwemmers als leden van andere zwemverenigingen. Voor zowel het Pre-OC als het OC gelden belangrijke voorwaarden aan deelname, en is op voordracht van jouw clubcoach. Bij aanmelding is deelname niet gegarandeerd.

 
Deelname aan het Blue Marlins gasttraject is open toegankelijk voor iedere zwemmer.