473
Blue Marlins Swim Team

 

JUNIOREN

 

In de juniorenploeg gaan we aan de slag met de vaardigheden die tijdens de miniorenperiode zijn opgedaan: de techniek wordt aangescherpt en het uithoudingsvermogen en de snelheid worden uitgebouwd.

Groei speelt een belangrijke rol en ook worden er in deze fase nieuwe energiesystemen ontwikkeld. In deze fase staat het trainingsproces centraal en zijn wedstrijden secundair. In de beginperiode krijgen de zwemmers te maken met de overgang naar de middelbare school. Wij zorgen voor begeleiding bij het vinden van balans tussen sport en school. Hiervoor hebben wij coaches die zwemmers daarbij kunnen helpen.

WAT BLUE MARLINS IN DE JUNIOREN GROEP LEREN…
Verbeteren zwemtechniek
Trainen op de juiste intensiteit
Plezier hebben en houden in het zwemmen

WEDSTRIJDEN

 

In de junioren fase ligt de focus op trainen, deze fase bereidt voor op toekomstig presteren. Natuurlijk worden er wel wedstrijden gezwommen. Omdat binnen het junioren programma voornamelijk getraind wordt op de langere afstanden, zullen Blue Marlins zoveel mogelijk langere afstanden zwemmen (200m – 800m). Blue Marlins zullen allround opgeleid worden, waardoor de focus ligt op de wisselslag. Iedereen zal dus alle slagen zwemmen.

De uiteindelijke prestatie is ondergeschikt aan de weg er naartoe. We zullen trainingen en keuze van wedstrijden dan ook niet afstemmen op het behalen van limieten. Tijdens de wedstrijden leggen we de focus op procesdoelen door middel van raceplannen.

Over het programma

 

De junioren zwemmen over het algemeen in het Train2Train programma.

De voornaamste doelstelling in deze fase is het is zo genoemde “building the engine”. Er zal vooral gewerkt worden aan het aerobe uithoudingsvermogen. Daarnaast zullen we snelheid, stabiliteit en mobiliteit onderhouden en starten we met krachtontwikkeling (einde van deze fase). We streven vooral naar een algemene en evenwichtige fysieke ontwikkeling. Deze fase is de voorbereiding op toekomstig presteren!

 

PROGRAMA-INFORMATIE TRAIN2TRAIN

 
 

DutchEnglish