Programma-informatie Pre-OC

Blue Marlins kent een goede en intensieve samenwerking met de KNZB, de Koninklijke Nederlandse Zwembond. Door deze samenwerking kunnen wij onze Blue Marlins nóg beter begeleiden in hun ontwikkeling naar en positie als topsporter.Ambitieuze sporters kunnen op voordracht van hun coach een aantal keer per jaar onder leiding van een bondscoach trainen. Dit is minimaal vier keer per jaar, maar ook wekelijks trainen in 50m-bad is één van de mogelijkheden.

Sport is belangrijk voor mensen. Naast een sportieve ontwikkeling bouwt het ook de persoonlijke en sociale vaardigheden op, verrijkt het op diverse terreinen, inspireert, maakt ons trots, is gezond op alle leeftijden en brengt het mensen naar elkaar toe.

 

Sporters met andere ambities en drijfveren verwachten een passend programma en aanbod, waarin ze een leven lang actief kunnen blijven en plezier beleven in de zwemsport. Als we professioneel, servicegericht en ondernemend zijn en bovendien out-of-the-box durven te denken, ontstaan hiervoor veel mogelijkheden.

 

Het Pre-OC programma helpt bij het faciliteren van een goede structuur, aanbod en samenwerking, waardoor junioren en jeugd sporters met ambitie toegang krijgen tot het beste opleidingsprogramma en daarbij horende faciliteiten. Hiermee kunnen talenten zich optimaal ontwikkelen tot mondiaal niveau.

 

Verenigingen stimuleren om zich te ontwikkelen tot een betere ondernemer met als doel een goed sporttechnisch beleidsplan te ontwikkelen en/of te verbeteren voor jong en oud. Een ander belangrijk uitgangspunt is om verenigingen en sporters in contact te brengen met het KNZB-Opleidingscentrum alsmede het vergaren en delen van kennis.

 

Hierbij wordt het KNZB-sportmodel gebruikt als richtlijnen voor onze sporters. In het sportmodel wordt o.a. aangegeven hoeveel trainingsuren en landtraining nodig zijn voor de noodzakelijke ontwikkeling naar een internationale carrière. Meer informatie kijk op www.knzbsportmodel.nl.

Voorwaarden

Het Pre-OC programma is voor ambitieuze sporters die meer willen! Er zitten geen limieten of minimumtijden aan dit programma vast . Het KNZB-sportmodel gaat er vanuit dat iedereen tot 12 jaar de potentie heeft een talent te zijn. Vanaf 12 jaar zijn er een hoop factoren die de weg naar de top kunnen beïnvloeden. Wat we zeker weten is dat een gezonde dosis ambitie, werklust en plezier wél tot de ingrediënten van iedere topsporter behoort.

 

Daarnaast zijn de volgende voorwaarden van toepassing voor het Pre-OC programma:

 

  • Voordracht van jouw club-coach: Laat jouw clubcoach ons weten dat jij een zwemmer met ambitie bent… en dat deze training een mooie aanvulling is op jouw huidige programma.
  • Ambitie om te gaan trainen volgens het KNZB-sportmodel: Om de optimale individuele prestatie te bereiken, dien je zorgvuldig en een welbedacht plan uit te voeren. Alle informatie over het sportmodel zijn te vinden op de website: www.knzbsportmodel.nl Mocht je in huidige situatie nog niet voldoen aan de richtlijnen van het sportmodel, dan kunnen wij jou daarin adviseren
  • Positief uitdragen van de sport binnen jouw vereniging: Als deelnemer van het Pre-OC programma ben jij belangrijk binnen jouw vereniging. Je bent een ambassadeur van je sport en een voorbeeld voor andere sporters.

Extra sessie nodig of wenselijk?

In overleg met je Pre-OC coach zou je op zoek kunnen gaan naar extra trainingsmomenten om te kunnen voldoen aan het KNZB-sportmodel. Hiervoor is overstappen van een vereniging absoluut niet nodig! Meetrainen zonder overstap kan via het Blue Marlins gasttraject.

Kosten

De kosten voor deelname voor de wekelijkse deelname aan het Pre-OC programma zijn 37,50 euro per maand. Deze worden door de vereniging Blue Marlins geïnd. Dit zijn de gebruikelijke kosten voor badhuur en begeleiding.

 

Om startgerechtigd te zijn en mee te mogen trainen met dit programma, dien je te allen tijde lid van een vereniging te zijn. Hierbij zijn eenmalige inschrijfkosten verplicht, en zal er een jaarlijkse afdracht van de contributie naar de KNZB plaatsvinden. Dit is tevens noodzakelijk voor de verzekeringen.

 

Let op! De sporter kan gewoon blijven uitkomen bij elke willekeurige zwemvereniging.

 

De 4 algemene sessies Pre-OC trainingen in het 50m-bad zijn kosteloos.

Services binnen het Pre-OC

  • Elke zaterdagochtend 50m-bad training onder begeleiding van een bondscoach
  • Verwijzing en/of toegang tot KNZB-experts
  • Nationale KNZB+ inspiratiedagen
  • Naast de reguliere KNZB+ dagen zijn er ook nog nationale inspiratiedagen. Omdat hier maar beperkt plek is, zal niet iedereen kunnen deelnemen. Wij zullen hier selecteren op FINA-punten.

Programmamanager

Harm Rozenga en Pim van Hedel zijn KNZB Talentcoaches Opleidings Centrum Zwemmen Den Haag/Rotterdam, verantwoordelijk voor het KNZB Opleidings Centrum.

 

Rotterdam
Harm Rozenga
harm.rozenga@knzb.nl

 

Den Haag
Pim van Hedel
pim.vanhedel@blue-marlins.nl

Proeftraining

Zwem je nog niet bij Blue Marlins, maar wil je graag een keertje meezwemmen om te kijken of het wedstrijdzwemmen iets voor jou is? Plan dan een gratis proefles in via onderstaande knop!