Minioren

 

De minioren zijn onze jongste wedstrijdzwemmers. Blue Marlins kwalificeren zich automatisch voor de minioren als ze voldoende zwemtechniek beheersen in onze Swim Academy. Als je nog geen Blue Marlin bent dan verwachten wij dat je bij een andere zwemclub een gelijk traject als onze Swim Academy hebt doorlopen om een plek te kunnen bemachtigen in een van onze minioren groepen. Wij geloven dat leren belangrijker is dan presteren.
 
Onze groepen zijn niet groter dan 10 Blue Marlins, onze trainers hebben hierdoor veel aandacht voor iedere Blue Marlin. De Blue Marlins trainers hebben ontzettend veel ervaring. Veel van onze trainers zijn zelf ook Blue Marlin geweest en weten daarom goed hoe ze de nieuwe generatie kunnen helpen het beste uit zichzelf te halen. Verder heeft een groot deel van de trainers afgelopen jaren ook hun trainersdiploma behaald. 

Wat Blue Marlins in de minioren groep leren…

Verbeteren wedstrijdvaardigheden.

Leren verschillende zwemvaardigheden.

Plezier hebben en houden in het zwemmen.

Wedstrijden

 

Tijdens de miniorenperiode focussen Blue Marlins zich op het verbeteren van hun vaardigheden en doen ze wedstrijdervaring op. Afhankelijk van je leeftijdscategorie en niveau doe je mee aan onze eigen gamifications of aan ‘echte’ zwemwedstrijden.

Tijdens wedstrijden beoordelen we de zwemvaardigheden met behulp van ‘levelkaarten’. De trainers gebruiken deze levelkaarten om in de training voor iedere Blue Marlin de juiste focus te bepalen.

Over het programma

 

De minioren zwemmen over het algemeen in het Learn2Train programma.
 
Centrale doelstelling in het Learn2Train programma is het ontwikkelen van veelzijdige en goede zwemmers. Zwemmers in de Learn2Train fase zullen vooral plezier moeten ervaren in de sport en de bewegingsactiviteiten die we aanbieden. Plezier gaat daarom ook voor prestatie. We willen de zwemmers een positief beeld van zichzelf, anderen en de sport meegeven.