2155

Programma-informatie SwimAcademy junior

Programma-informatie SwimAcademy junior

Programma-informatie SwimAcademy junior

De Swim Academy is dé plek om als nieuwe wedstrijdzwemmer te starten. Voor de zwemmers van 12+ hebben we hiervoor onze speciale Swim Academy Junior. Hier worden alle technische vaardigheden aangeleerd. De vier verschillende wedstrijdslagen, keerpunten en starts.

Wij doen dit met de filosofie: “Eerst goed, dan snel!” Plezier en vaardigheden staan centraal in plaats van winnen en succes. Wat gaat goed? En wat kan beter?

Over de Swim Academy

Doelstellingen

Centrale doelstelling in de Swim Academy Junior is het werken aan de technisch  vaardigheden voor het wedstrijdzwemmen, en het opbouwen van de conditie. De basis voor het wedstrijdzwemmen wordt aangeleerd. Wij doen dit met de filosofie: “Eerst goed, dan snel!”. 

Binnen de Swim Academy Junior willen we het kind de keuze geven of het later wedstrijden wilt zwemmen of niet. Wij willen hiermee op de behoefte van het kind inspelen en iedereen naar de juiste afdeling door te laten stromen als hij of zij daaraan toe is.

Plezier en vaardigheden staan centraal in plaats van winnen en succes. Wat gaat goed? En wat kan beter?

Leerdoelstellingen

  • Techniek van de zwemslagen leren/verbeteren 
  • Keerpunten, start en finish leren/verbeteren
  • Leren van wedstrijdvaardigheden 
  • Verbeteren teamvaardigheden 
  • Ontwikkelen van conditie

Trainingen

Binnen de Swim Academy Junior is er de keuze om 1, 2 of 3 keer per week te zwemmen. Wil jij alleen je technische vaardigheden verbeteren om makkelijker te kunnen zwemmen? Dan kan je 

1 – 3 keer per week in deze groep zwemmen. Wil je écht beter en sneller worden in het zwemmen, en uiteindelijk officiële wedstrijden zwemmen? Dan adviseren wij je 2 of 3 keer per week te zwemmen bij de Swim Academy Junior, zodat je je nog sneller en beter kan ontwikkelen als zwemmer. Wij nemen contact met je op om de keuze te bevestigen en de trainingen in te plannen. 

Wij zwemmen op verschillende momenten in het Hofbad. Onderstaand een overzicht van alle mogelijkheden.

DEN HAAG
DagTijd
Dinsdag17:30 – 18:30
Woensdag17:00 – 18:00 & 18:00 – 19:00
Donderdag17:15 – 18:15
Zaterdag08:30 – 09:30

 

Planningsapp WeScore

Net als bij de Swim Academy maken wij gebruik van WeScore. Hierin zal de planning van de zwemmer te zien zijn, en kunnen ouders via het ouderportal lessen van hun kind annuleren en inhalen.

Wedstrijden

Twee keer in het seizoen wordt er een speciale Swim Academy (Junior) wedstrijd (Learn2Race) georganiseerd. Dit is een onofficiële wedstijd waarin plezier hebben, het leren vanwedstrijdvaardigheden en het technisch zwemmen centraal staat. Dit is een goede manier waarop de kinderen kennis kunnen maken met hoe een echte wedstrijd eraan toe gaat. Alle  kinderen in de Swim Academy en Swim Academy Junior mogen hieraan deelnemen.

DutchEnglish