Kick Off Kamp - Groepsfoto deelnemers

AUSTERLITZ, 3 september 2023 – Jaar op jaar loopt het storm met de inschrijvingen en ook dit jaar waren de plekken snel vergeven. En met goede reden, want het kick-off kamp was weer een groot succes! 

Na aankomst op vrijdag volgt traditioneel het praatje van Lars met de kampregels. De belangrijkste? Plezier maken en niet klagen. Én natuurlijk minstens 10 nieuwe mensen leren kennen. Uw verslaggever gaat al een aantal jaartjes mee en ik kan u vertellen dat er dit jaar weer veel nieuwe gezichten waren. Die 10 nieuwe mensen zijn goed te halen.

Op vrijdagavond waren er verschillende activiteiten en iedereen kon zelf kiezen wat hij/zij wilde doen. Behalve het ‘casino’ dan, daar moest je wel 18+ voor zijn. Ferry hees zich hiervoor weer strak in het pak om zijn oude studentenbaan weer op te pakken en het roulette te begeleiden. “Rien ne va plus, uw geld is niet meer van u”, was hierbij zijn motto.

Kick Off Kamp - Poffertjes en suikerspinDe karaoke was een groot succes en de zangtalenten van de verschillende zwemmers kwamen naar boven. Of het nu ‘I Want It That Way’ van de Backstreet Boys was, of ‘All the Single Ladies’ van Beyoncé, iedereen schalde luidkeels mee. Vervolgens konden de zangtalenten gecombineerd met de danstalenten tentoongesteld worden op de disco. Rosila van de catering liet haar creativiteit dit jaar los op de suikerspinnen waarvoor de gehele avond een flinke rij was te aanschouwen.

Na een nachtje slapen vertrokken de bussen in de richting van het Henschotermeer. Vlotten bouwen, open water zwemmen, waterpolo en beachvolleybal zorgden voor een leuke sportieve dag. Hoewel in de ochtend het weer iets tegen zat, klaarde het in de middag op en kon de nodige vitamine D weer aangemaakt worden.

Eenmaal terug in het kamphuis werd er heerlijk gesmuld van het uitstekende Surinaamse eten. Ook was er ruimte voor een wat serieuzere noot over het veilige sportklimaat bij Blue Marlins. Na het eten was er wat vrije tijd. Daarna werd er in het bos levend Stratego gespeeld en is de spooktocht gewandeld. Voor de oudste groep was er de dropping, waarna er nog warme poffertjes als beloning klaar stonden, vrolijk in het donker bereid omdat de stoppen op die groep naar alle waarschijnlijkheid waren doorgebrand door de poffertjesplaat.

Kick Off Kamp - LeiderschapstrainingNa de laatste nacht was het tijd om te ontspannen bij de yoga- en de leiderschapstraining onder leiding van oud militair Bart-Jan. De jongere kinderen hebben gewandeld met Ezels. Voordat iedereen naar huis vertrok, werd de maag nog gevuld met een pannenkoek in het zonnetje bij het kamphuis. Het was een mooie start van het zwemseizoen en een stralend weekend!

Auteur: Tom van de Putte

Kick Off Kamp Wandelen met ezelsKick Off Kamp