Kampioenen!!!!!!

De kampioensschaal wordt overhandigd aan Blue Marlins

Nog even een terugblik op de eredivisiefinale van 23 april. Wat was dat een mooi feest. En hoe gaaf was het zwembad aangekleed in Blue Marlins stijl. Om nog niet te spreken over de mooie strijd en het prachtige team. Ook zwemmers die niet hoefden te zwemmen kwamen toch om aan te moedigen en sloten aan om het feest mee te vieren. Want de eredivisietitel is van iedereen bij de club!

Eredivisie: šŸ†

Eerste divisie: 5e

A-Klasse: 8e

Natuurlijk was de titel behalen goed te doen. Blue Marlins hadden een zeer ruime voorsprong. Toch is voor de wedstrijd een ambitie gesteld: ook deze ronde eerste worden. En dat was nog best spannend. Uiteindelijk met nog geen seconde verschil! Gelukt. Hoe vet is dat?

Ook op individueel niveau en in andere divisies en klassen zijn bijzondere tijden gezwommen. Training, aanmoediging en plezier haalt het beste in onze zwemmers naar boven.Ā 

Zo heeft Nikodim Markovic het Nederlands record op de 100 meter rugslag verbetert met ongeveer een halve seconde. Zeker ook door de aanmoedigingen wist hij volle bak te zwemmen en vol te houden. Goede onderwaterfases en hoge frequentie leiden tot een 55.50.

Ook in de estafettes gebeurden bijzonder dingen. Er werd zo hard gezwommen en veel persoonlijke records werden gezet. Wat te denken van de Megan Jonkman met 25.11 in de 8x50m vrij estafette? Of Thalia Meijer die in de 4x100m vrij onder de minuut heeft gezwommen? Blijkbaar geĆÆnspireerd door Rinske Bouman die eerder de 100 vrij voor het eerst onder de minuut zwom (59.57).

Een echte strijd kan ook niet zonder echte helden. Nog herstellend van een blessure heeft Lotte Hosper haar bijdrage geleverd om punten voor Blue Marlins te behalen. Als tweede op de 100 rug en als vierde op de 200 wisselslag gefinisht. Met die bijdrage en de Junioren die veel punten pakten op 400 vrij is de dagscore voldoende gebleken. Nipt: op de uitslagensite van de KNZB is te zien dat het minder dan een seconde is. De mooiste seconde van dit jaar.Ā 

Vlak voor de uitreiking is Linda Goderie geƫerd door de KNZB voor haar verdiensten binnen het regiobestuur van de KNZB. Tijdens de viering van het kampioenschap heeft het bestuur Dick Bronder benoemd als lid van verdiensten.

Tekst: Dian Kortleve en Maud Hoofs

Het team moedigt de andere zwemmers aan

Aanmoediging door het team

 

 

De trainers met de kampioensschaal

De trainers met de kampioensschaal

 

 

Linda Goderie wordt geƫerd door de KNZB

Linda Goderie wordt geƫerd door de KNZB

 

 

Foto van Dick Bronder met in zijn handen de oorkonde voor Lid van Verdienste. Kinks van dick staat Maud Hoofs, secretaris van Blue Marlins. Rechts van Dick staat Lars Wouters, technisch directeur van Blue Marlins.

Dick Bronder benoemd tot lid van verdienste.