Verslag van de Ranomi & Wouda Cup te Den Haag

Ranomi Cup zwemcap met handtekening van Ranomi Kromowidjojo

In het weekend van 1-2 april 2023 vonden de Ranomi & Wouda Cup wedstrijden plaats in Den Haag! De Wouda Cup is een wedstrijd voor junioren en de Ranomi Cup een wedstrijd voor minioren. Dit is een speciale wedstrijd waar plezier, teamgevoel en actie voor Unicef voorop staat! Anders als anders werd iedere zwemmer in een team ingedeeld op basis van inschrijftijden. Zo waren er evenwichtige teams.

Odenza Soselisa van de Blue Marlins nam zelf deel aan de Wouda Cup. Dit is haar verhaal:

Foto van Odenzo en Ranomi KromowidjojoZaterdag 1 april was de Wouda Cup voor de junioren. Leuk dat er nu ook naast de Ranomi Cup een cup voor de junioren was. Super dat Marcel Wouda zelf de hele dag aanwezig was. Je kon ook handtekeningen vragen en op de foto gaan met hem.

De zwemmers van alle clubs waren verdeeld over heel veel teams. De meisjes mochten beginnen met de wedstrijd en zwommen achter elkaar de 100m vlinder, 100m rug, 100m school en 100m vrij. Ondertussen hadden de jongens een funprogamma wat bestond uit waterpolo, een OC clinic, een grappige kledingestafette en vrij zwemmen.

Na de pauze was het programma voor jongens en meisjes omgekeerd. Naast Marcel Wouda, kwam ook Ranomi nog langs en iedereen wilde natuurlijk graag met haar op de foto!

Uiteindelijk kwamen de snelste acht jongens en meisjes in de finale. Bij de meisjes zagen we van Blue Marlins Ilse Rozema en Fleur van den Eijk bij de best acht. Kaan Sudak, Vincent Huele, Gaetan Spicq en Boele Böhm haalden de finale bij de jongens.

De dag werd afgesloten met een 10x50m wissel estafette tussen alle teams. Na een hoop gejuich ging iedereen na een lange, maar hele gezellige dag naar huis.

Tekst: Odenza Soselisa