ONMK Heerenveen: veel gezelligheid en sportprestaties

Blue Marlins op het ONMK Heerenveen

16 tot en met 19 februari vonden in Sportstad Heerenveen de Open Nederlandse Master Kampioenschappen korte baan plaats! 

Bij deze wedstrijd zijn alle leeftijden vanaf 20+ welkom. De prijzen worden verdeeld per leeftijdsklasse (20+, 25+, 30+ etc.). De hoogst gezwommen leeftijdsklasse was zelfs 85+! Binnen de masterwedstrijden is de onderlinge sfeer een welbekend begrip. Het weerzien van oude zwem bekenden van alle niveaus en uit verschillende landen staat daarbij centraal. Ook tussen generaties kan er gestreden worden: zelfs 3 generaties binnen dezelfde familie hebben dezelfde afstand zwommen! 

Naast een heel gezellig weekend, inclusief carnaval sferen en kledij, werden er ook goede prestaties neergezet door de Blue Marlins zwemmers. 10 Blue Marlins zwemmers reisden naar het noorden en hebben gezamenlijk wel 51 individuele en 4 estafette afstanden gezwommen. 

Persoonlijke Records
In totaal werden er 11 PR’s gezwommen. Marc heeft maar liefst acht van die elf op zijn naam! Om dat te bereiken heeft hij dit weekend wel 2550m aan races gezwommen. Stefan en Freek zwommen beiden een PR op de 100m vrij en Hanna verbeterde haar 50m rug dit weekend 2 keer, met een totale verbetering van haar PR met 0.44 sec. 

Eremetaal
Naast de PR’s werd ook 11 keer eremetaal verdiend! De grootste medaille verzamelaars waren Jeroen (50m rug, 100m wissel, 100m vrij, 100m vlinder) en Babette (50m vlinder, 50m vrij, 50m rug, 100m vrij). Jeroen zwom hierbij ook nog eens 3x een nationaal masters record 30+ (50m rug, 100m vlinder, 100m wissel)! Freek wist zilver op de 200m vlinder en brons op de 100m vlinder te veroveren en Marc behaalde brons op de 200m vlinder. 

Bijzonderheden
Een eervolle vermelding voor Kayra die op beide afstanden 1 honderdste boven haar PR zwom op haar races. Ook kijken wij uit naar een 50m vrij tussen Stefan en Freek, aangezien ze in de estafettes exact dezelfde tijd (best knap!) zwommen (25.17)! Ook alle estafette teams vielen in de prijzen, de 4x100m vrij mixed 100+ won goud (5de overall), de 4x50m wisselslag mixed 80+ behaalde eveneens goud (3de overall) en de 4x50m wisselslag mixed 100+ veroverde zilver. De snelste start reactie tijd binnen het team was een verbazingwekkende 0.56 van zowel Babette als Marc, gevolgd door Stefan met 0.57 sec. Helaas is Marc de andere twee wel een taart verschuldigd, omdat hij de weddenschap voor de snelste 100m vrij helaas had verloren. 

Al met al een zeer geslaagd weekend voor de Blue Marlins zwemmers! Het volgende ONMK lange baan staat gepland voor 4 t/m 7 mei 2023 in de Amerena te Amersfoort. Iedere zwemmer van 20+ kan daar alle reguliere individuele afstanden van 50m tot en met 1500m zwemmen! 

Tekst: Marc Hoogendam