Blue Marlins winnen ook 3 de ronde in de Eredivisie!

Zaterdag 28 januari 2023 reisde ons 1ste team af naar het Erica Terpstra Bad in Nijmegen voor de derde ronde in de eredivisie. De Blue Marlins hebben daar opnieuw de koppositie verstevigd! Een prestatie om trots op te zijn.

De wedstrijd begon meteen goed met de winst op de beide estafettes in het programma. Zowel de meiden als de jongens junioren 4 en jonger lieten hun concurrenten achter zich. Bij de heren en dames 50m vlinderslag werden er podiumplaatsen behaald door Babette van der Kaaij (net terug van een enkelblessure), Michael Smink (1ste) en Brandon van den Berg (2de). Vervolgens lieten Julia Dabrowska en Odenza Soselisa op de 200m schoolslag zien bij de beste drie te horen. Bij de jongens pakte Thygo van Peppel dik de overwinning! Mariia Kostina won in deze leeftijdscategorie goud op de 100m rugcrawl. 

De afgelopen jaren zijn Emile Fouzai en Megan Jonkman sterke troeven van het 1ste team. Ook deze ronde pakten zij weer overwinningen. Emile won de 200m vlinderslag en Megan wist zowel de 200m vlinder als wisselslag te winnen. 

De junioren van de estafettes pakten ook individueel mooie medailles mee: Ilse Rozema (goud), Violetta Pflug (zilver), Fleur van den Eijk (brons), Mijke Ouderkerken (brons), Xiaoyu Yin (zilver en brons), Nikodim Markovic (zilver en brons). 

Bij de laatste heren en damesnummers pakten Lynn Blommers en Yanieck Weijland medailles op de 200m schoolslag en won Jay de Vries ondanks zijn rugblessure goud op de 200m rugcrawl. Jay won samen met de andere heren ook nog de laatste estafette. Daarmee kon de eindscore worden opgemaakt. Met de prestaties van deze dag is het eerste team bijna 40 seconden uitgelopen op PSV, waarmee onze voorsprong inmiddels bijna 200 seconden bedraagt. Op 23 april vindt er weer een eredivisie wedstrijd plaats en kunnen we ons langzaamaan gaan opmaken voor een 2de kampioenschap op rij! 

Veel succes aan de zwemmers om zo goed te blijven presteren! 

 

Tekst: Jeroen Baars