EK korte baan limieten en Nederlandse Records voor Blue Marlins bij Fast Water Meet in Amsterdam

 

Afgelopen weekend vond in Amsterdam de Amsterdam Swim Meet en de Fast Water Meet plaats. Tijdens de Amsterdam SwimMeet werd er op lang bad gezwommen, de laatste mogelijkheid voor de EYOF limieten. Voor een deel was het ook weer de eerste kans om op lang bad te racen dit jaar. Er werd goed gezwommen en er zijn ook veel persoonlijke records verbroken.

 

Op zondag werd de wedstrijd op 25m bad gezwommen. Doordat er minder wedstrijden konden worden gezwommen was het een uitgewezen kans voor iedereen om weer op kort bad te racen. Tevens diende de wedstrijd alvast als kwalificatie toernooi voor de EK in 2021. Lotte (200m vlinderslag) en Lynn (50m schoolslag) wisten beide te voldoen aan de post-EJK limieten. Hiermee maken zij dus kans om mee te mogen naar de EK. Het is nog even afwachten hoeveel mensen voldoen aan de limiet wie er exact mee mag.

 

Verder werden er ook nieuwe Nederlandses records neer gezet. Yanieck wist het NL record junioren te verbreken op de 400m wissel. OC Blue Marlins leden Kimberly Ruiter (lid van de Columbiaan) wist ook het NL record junioren verbroken op de 50m vrije slag. Anna van Droffelaar (ZVVS) wist haar eigen NL record bij de jeugd te verbreken op de 100m schoolslag.

 

Gefeliciteerd allemaal! 👏👏