Coronamaatregelen per 18 november 2020

De maatregelen die momenteel gelden bestaan uit algemene basisregels en locatiespecifieke regels. We verzoeken je deze allemaal door te lezen en je hieraan te houden. Wanneer je deze maatregelen niet in acht neemt, kan een trainer jou hier op aanspreken. Wanneer dit niet leidt tot het houden aan de maatregelen, kan een officiële waarschuwing vanuit het bestuur volgen.

Basisregels

Voor iedereen in Nederland geldt:

 • blijf bij (milde) klachten (verkoudheid, hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts, verlies van reuk en smaak vermogen) thuis en laat je testen;

 • Houd 1,5 meter afstand tot personen van 18 jaar en ouder, dit betreft ook zwemmers onderling; Kinderen van 13 tot 18 houden 1,5 meter afstand tot de trainers en ander personeel.

 • Was vaak je handen en hoest en nies in je elleboog;

 • Vermijd drukte:

  • Zie je een kleedkamer die overvol is? Wacht dan even of zoek een andere kleedkamer;

  • Wacht je voor de deur van het zwembad? Verspreid je dan over het terrein om de afstand te bewaren. Houd een looppad vrij tot de deur.

 

Inmiddels is het toezicht in de regio’s aanzienlijk verscherpt en zijn er al enkele voorbeelden waar bedrijven verplicht zijn gesloten. De maatregelen zijn dus essentieel.

Mondkapjesplicht

Binnen publieke ruimtes geldt een mondkapjesverplichting. Dit geldt dus ook binnen de zwembaden. Lees hieronder wanneer je wel en niet een mondkapje op moet:

Voor iedereen van 13 jaar of ouder geldt:

 • Bij binnenkomst in het zwembad is het dragen van een mondkapje wel verplicht;
 • Vanaf de kleedruimte in de richting van het zwembassin (betreden van natte ruimte) geldt geen mondkapjesplicht voor zwemmers;
 • Vanaf de kleedkamer in de richting van het zwembassin (betreden van natte ruimte) is het dragen van een mondkapje wel verplicht voor ouders/begeleiders (let op: niet-zwemmers);
 • Voor al het zwembadpersoneel, trainers, coaches en andere sportbegeleiders geldt altijd een mondkapjesplicht, tenzij je actief meesport (ook op de kant), dan hoeft je geen mondkapje op;

 

N.B. Een spatscherm (faceshield) bedekt de neus en mond niet volledig, en mag daarom niet worden gebruikt als alternatief voor een mondkapje, zie Rijksoverheid.

Specifieke regels voor de zwemsport

Publiek/ouders zijn niet toegestaan in het zwembad. Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt. Ouders wordt verzocht sporters af te zetten op de parkeerplaats.Ouders/verzorgers/begeleiders mogen het zwembad niet betreden, en mogen ook niet in de hal staan/wachten.

Landtrainingen in de zwembaden zelf gaan voorlopig niet door. Let er dus op dat je niet te vroeg komt voor de training. Landtrainingen op externe locaties gaan voorlopig wel door.

Sporters wordt verzocht thuis om te kleden. Na de training is het mogelijk om snel om te kleden. Douchen is niet mogelijk.

De gemeente en veiligheidsregio houden streng toezicht op deze maatregelen en voeren controles uit. Neem deze maatregel dus serieus.

Trainingsrooster en aanvangsttijden

Tijdens de coronacrisis werken wij met een aangepast rooster. Dit rooster is te vinden op deze website en wordt regelmatig geupdate. De dag en tijdstip waraop de laatste wijziging is gedaan, is te vinden bovenaan elke pagina. Daarnaast mailen we elke aanpassing welke op jou van toepassing is.

Zwemmers zijn maximaal 15 minuten en minimaal 10 minuten van tevoren aanwezig. De zwemmers wachten buiten het bad, tot een trainer of de coronacoordinator aangeeft dat de groep naar binnen mag. Zwemmers mogen niet eerder het zwembad betreden, ook niet als het regent of een trainer iets later is. Wanneer wij mensen binnen laten zonder toezicht, zijn wij namelijk in overtreding en kan de toegang tot het zwembad worden ontzegt.

Na de training kleden de zwemmers zich snel om en verlaten direct het pand. Wachten in de gangen of hal is niet toegestaan.

Kleedkamergebruik in het Hofbad

In het Hofbad worden bij aanvangst van de training de individuele kleedhokjes gebruikt. Deze zie je bij binnenkomst aan de linkerkant van het gebouw. Loop bij binnenkomst naar links door de toegangspoortjes. Loop vervolgens naar rechts en loop de eerstvolgende deur in richting de kleedhokjes.

Na de training wordt door iedereen onder de 18 jaar de gezamelijke kleedkamers gebruikt zoals gewoonlijk. Voor 18+’ers worden de individuele hokjes weer gebruikt.

Let op: Heb je training in het 20m instructiebad (dit staat vermeld bij het reserveren)? Dan worden de kleedhokjes voor het vrijzwemmen gebruikt. Loop bij binnenkomst naar links door de toegangspoortjes. Loop vervolgens naar links en loop de gang volledig uit. De laatste twee deuren leiden tot de kleedhokjes voor het instructiebad.

Vraag bij twijfel welke kleedkamers gebruikt worden jouw trainer om hulp.

Vragen

Voor vragen over deze maatregelen kan contact worden opgenomen via info@blue-marlins.nl