3138

Programmainformatie Uniek Sporten

Programmainformatie Uniek Sporten

Programmainformatie Uniek Sporten

Zwemmen is een hele toegankelijke sport waarbij je je in het water op verschillende manieren voort kunt bewegen. De schoolslag is misschien wel de bekendste slag in het water maar er zijn vele andere slagen die je kunt doen zoals bijvoorbeeld de borstcrawl, vlinderslag of rugslag.

Zwemmen kan elk niveau en is een geschikte sport voor vele uiteenlopende beperkingen. Heb je een zware lichamelijke beperking? In het water voel je geen zwaartekracht en daardoor kun je je vrijer bewegen. Zwemmen is erg goed voor je spieren en voor je conditie, daarnaast kan het ook een therapeutische werking hebben.

Doelstellingen

Centrale doelstelling in de ´uniek zwemmen´ programma is het laten bewegen met plezier voor iedereen. Daarnaast werken we aan de technisch vaardigheden voor het wedstrijdzwemmen. De basis voor het wedstrijdzwemmen wordt aangeleerd.
Wij doen dit met de filosofie: “Eerst goed, dan snel!” Plezier en vaardigheden staan centraal in plaats van winnen en succes. Wat gaat goed? En wat kan beter?

Leerdoelstellingen:

  • Techniek van de zwemslagen leren/verbeteren
  • Keerpunten, start en finish leren/verbeteren
  • Leren van wedstrijdvaardigheden
  • Verbeteren teamvaardigheden

 

Training

Er is keuze om 1 of 2 keer per week te zwemmen, op een van de volgende momenten (indien er plek is).

  • Dinsdag 17.30 – 18.30: Zwemcentrum Rotterdam
  • Donderdag 17.00 – 18.00: Zwemcentrum Rotterdam
  • Donderdag 17.15 – 18.15: Hofbad (warme bad)
  • Vrijdag 19:00-20:00: Zwemcentrum Rotterdam

 

Begeleiding

Blue Marlins is van mening dat iedereen moet kunnen (blijven) zwemmen. De begeleiding van het uniek zwemmen programma staat onder leiding van gediplomeerde zwemtrainers. Ook wordt er gewerkt in kleine groepen (maximaal 1 op 6). Onze trainers hebben echter niet altijd verstand van alle verschillende beperkingen die er zijn. Daarom kunnen wij vragen om te helpen in de begeleiding gedurende de zwemtraining.

Wedstrijden

Twee keer in het seizoen wordt er een speciale ZwemAcademie wedstrijd georganiseerd. Dit is een onofficiële wedstrijd waarin het leren van wedstrijdvaardigheden en het technisch zwemmen centraal staat. Dit is een goede manier waarop de kinderen kennis kunnen maken met hoe een echte wedstrijd eraan toe gaat. Alle kinderen mogen hieraan deelnemen. Indien de ontwikkeling het toelaat kunnen sporters ook deelnemen aan officiële wedstrijden. Dit bekijken we in de dit programma individueel.

Contributie

De contributie voor desbetreffende groep is vastgesteld op € 47,50 per maand voor 1x in de week zwemmen. En € 67,50- per maand voor 2x keer in de week zwemmen. Mocht je over willen stappen van 1 naar 2 keer in de week kun je dit laten weten, dan zal dit (als dit nodig is naar rato) aan worden gepast in onze ledenadministratie.

Vragen?

Komend seizoen zijn Mandy van Beers en Uli van Us Programma Managers van het Uniek Zwemmen aanbod. Voor vragen kan er contact worden opgenomen via: info@blue-marlins.nl.

DutchEnglish